Selamat datang ke Ruang Nadia Isa.Terima Kasih kerana sudi melawat blog ni.Jangan lupa FOLLOW ye. Kalau rajin tinggalkan komen anda dan 'LIKE' blog ni.

Follow me on Twitter

Wednesday, May 11, 2011

Salah Sangke..

Ceritanya bermula cmni... malam tdi aku call msuk dri nset adik aku natrah tu, banyak kli dah.. adik aku x angkat plak sbb dia dh pon tdo.. pastu 4,5x lg mskol plak.. so mama aku yng terdengar bunyi telefon tu pon tnye aku

 mama : nadia ,sapa tu?
aku : ntah la mama..jap kakk check,fon ntrh la...(suke ati je an)
mama : pelik lak tngh2 malam org kol, nth2 laki mane kol ni..(yela masa tu dah kul 11:30 mlm)

so aku pon dgn muke x besalah cek num nset adik aku tu n tgok,num tu x bsave..then aku call, si empunye num ankat tpi x ckp ape2..then aku pon msj.. "call balik.natrah ni'(konon ntrah)

then 5 mnit pastu ade 1 num msuk tpi num celcom, yg aku call tdi mxs, so aku dgn cnfrdentnyer ankt n pass fon tu kt mak aku...

then mak aku interview mcm poliss.....


mama : ni sape ah...
caller : ni spe (die tnye balik)'
mama: dok mne ni? nk cri spe...
caller : shah alm

disebabkan fon aku tu speaker die 1km blh dgr, aku pon dgr si caller tu dri shah alam..n ntah2 cri aku...

then 
caller : nk ckp dgn nad. nadia...
mama : laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
aku : gelak mcm nk mati..hahha

**********************************************************************
aku :  spe ni...
caller :  faizal..faizal la....
aku:ouh ko np? ko pkai num spe ni..sengal..sorri slh     sngke..haha
caller : ni num kwn aku, num aku xde kdt la weh.. ni nk ksi tau umh aku xdpt lg la weh , sekarang sume rumah naik harga. harga 900 jdo 1200, 1400 jdi 1600... mahal dah.
aku : laaaaaa...mahal gile..cepatnye naik..bru bpe bulan x g shah alam
caller : tu la..cmne ko?
aku : xpe la..ko crikan je la..tdesak sgt la..aku x dpt umh lg... karang x pasl2 aku ngn kawan aku sume merempt.. x kesah la harga 1600, tpi klu boleh jgn lebih 16oo la weh... pokai la ktarang...
caller :ok2...nanti aku crikan..apa2 aku gtau ko..k bye..

n cite hbs smpai stu je..hahhaha

>> Ingatkan nak cari adik aku, tpi aku rupaya.. Adui... 

so moral of story :
- Jgn confident sgt la bnde yg x pasti, even nmpak remeh
- Klu ade num x kenl tnye dulu bru nk mrh..mne tau tibe ank sultan call..hahah :P

**********************************************************

Dah habis baca? kalau suka sila LIKE

0 budak-budak comot:

 
Segala yang tercatat di atas adalah Hak Milik Terpelihara Nadia Isa